Vores historie

Vi startede vores karrierer inden for et meget specialiseret design felt. Allerede i sin studietid i London udviklede Karen en særlig interesse for “brugercentreret design”, som førte til Royal Society’s Studenterpris med titlen “Designing for our future selves”. David udviklede sin interesse for brugercentreret design via sit første job hos Hvidt International, hvor han sammen med Karen, arbejdede som in-house designer med polstrede møbler til mennesker med handicap og møbler til rehab-sektoren. Møblerne fokuserede på funktionalitet, ergonomi og havde altid brugerne i centrum.

Brugercentreret design

I 2001 startede vi vores første freelance-firma. Med Nordicbydesign indførte vi en ny tilgang til vores arbejde. Vores design skulle via skønhed og æstetik tilføres et bæredygtigt element, der fik folk til at beholde og bevare møblerne. Give dem et langt liv.  Efter nogle freelance-år i Danmark, blev vi pludselig rekrutteret til at arbejde for et af de største globale møbelfirma i det sydlige Vietnam. Dette var vores første erfaring med produktion på globalt niveau i et udviklingsland.

Med vores værdifulde erfaring fra jobbet i Vietnam i bagagen, besluttede vi efter et par år at det var tid til at genstarte Nordicbydesign. I 2007 startede vi som freelance-designere i Asien. Vi samarbejdede med mange asiatiske møbelfirmaer med at producere vores designs for vestlige kunder og opdagede, at meget få virksomheder havde en grundlæggende forståelse for træ og erfaring med udførslen af moderne, enkelte, designermøbler. Den asiatiske møbeltradition er meget forskellig fra den danske, hvilket resulterede i kvalitetsproblemer og spild af råmateriale (importeret træ) til følge.

Freelance design i Vietnam

Traditionelle asiatiske møbler er lavet i bambus. Forarbejdning af bambus til møbler er ikke noget vi nogensinde havde prøvet og det åbnede vores øjne for en helt ny verden af ​​muligheder. I den vestlige verden var opfattelsen af bambusmøbler mest som billige brug-og-smid-ud varer. Vores vision var, gennem design og markedsføring, at ændre dette image ved at skabe tidløse bambusdesign i høj kvalitet i dansk stil, der kunne konkurrere med træmøbler. Design, der bevarer deres tiltrækningskraft selv når de slides og ældes og derved inspirere brugerne til at værne om og beholde møblerne.

Vi begyndte at lede efter producenter af bambusmøbler og fandt, at de traditionelle bambusproducenter i Vietnam havde et meget lavteknologisk produktionsudstyr, så det var kun muligt at fremstille de traditionelle bambusmøbler i kolonistil. Vores vision kom til live, da vi fandt en lille bambusfabrik med et andet udsyn beliggende lige uden for Ho Chi Minh City. Firmaet beskæftiget veluddannede bambus-snedkere og havde viljen til at prøve noget nyt. Det var et magisk øjeblik. Vi var allerede forelsket i bambus og kunne se de uendelige designmuligheder. Det lille firma var til salg, og sammen med en lokal partner købte vi det. Pludselig havde vi vores eget lille firma i et fjerntliggende land med en stab på femten.

I bambus fandt vi et materiale vietnameserne er meget, meget dygtige til at forarbejde. Vi har lært alt vi ved om bambus fra dem. Alle de problemer vi havde med træmøblerne, var slet ikke noget problem med bambus. Vores arbejdserfaring i Vietnam og Danmark fik os til at definerede følgende vision for vores arbejde som designere: Naturressourcer skal forarbejdes så tæt på deres naturlige voksesteder som muligt. Det vil øge produktionsfærdigheder hos lokalbefolkningen og løfte dem fra et rent håndværksmæssigt til et mere kommercielt niveau. Merværdien med hensyn til viden og fortjeneste vil komme den lokale befolkning til gode. Dette vil tilskynde til en bæredygtig udvikling samt til at beskytte og bevare den naturlige habitat i landet.

I 2015 besluttede v, at det var på tide at flytte Nordicbydesign til Danmark for at være tættere på vores marked og kunne følge med i de nyeste trends og tendenser. Vi producerer stadig bambusmøbler i Vietnam under navnet Satz Furniture. I dag har Satz Furniture et tæt samarbejde med et amerikansk bambusfirma i Vietnam, der varetager produktionen.

Se mere http://www.satzfurniture.com

Vi bor og arbejder nu i København og bruger vores erfaring fra både Danmark og Vietnam til at hjælpe vores kunder med at udvikle nye produkter. Med klimaforandringer lige uden for døren er vores vision mere relevant end nogensinde før.